QUINA ÉS LA DIFERÈNCIA ENTRE ESCORÇA i ENCOIXINAT VEGETAL?

L’encoixinat és el terme utilitzat per a una gran varietat de productes orgànics que s’apliquen al jardí, ja sigui com a cobertura decorativa o com a millora del sòl i per reduir l’ús de l’aigua. L’escorça de pi és una de les cobertures més populars disponibles, i es serveix en estelles d’escorça de diferents formes i mides. En el procés de descomposició es produeix humus d’escorça, alhora que millora l’aspecte del seu jardí,  ajuda a conservar la humitat del sòl.

Els beneficis addicionals de l’encoixinat inclouen que ajuden a mantenir una temperatura més uniforme del sòl, taxes d’evaporació lenta durant els dies calorosos d’estiu i evitar el creixement de males herbes per reduir el manteniment del jardí.

 

Deficiència de Nitrogen

La descomposició de l’escorça requereix nitrogen. Si s’agrega una quantitat d’escorça al jardí, és probable que les seves plantes es vegin afectades per manca de nitrogen. Encara que el  sòl no en sigui deficient, la descomposició de l’escorça pot comportar la deficiència de nitrogen en les plantes. L’encoixinat vegetal de poda també pot induir la deficiència de nitrogen, però no és probable perquè es subministra en un estat de descomposició avançat. L’escorça de pi  és poc probable, ja que es col·loca a la part superior del sòl. Però si les seves plantes mostren els signes de deficiència de nitrogen, cal afegir un fertilitzant de nitrogen adequat a les seves plantes.

 

Quin tipus d’encoixinat és millor per a mi?

Amb una àmplia gamma d’encoixinat, pot ser difícil decidir quin tipus col·locar al jardí.

L’escorça de pi és una de les cobertures més populars, és una excel·lent opció quan es tracta de la conservació de l’aigua, ja que proporciona una sòlida barrera contra l’evaporació de la humitat. L’únic desavantatge d’aquest tipus és la seva mida. La majoria d’escorça ve en xips grans, que es descomponen lentament. Si vostè obta per escorça de petit format, seria una millor opció. L’escorça petita no només atrapa la humitat, sinó que es descompon més ràpid i afegeix més fàcilment els nutrients al sòl.

Un avantatge principal de l’encoixinat vegetal en comparació amb l’escorça és que segueixen sent atractius i funcionals, donat el seu estat avançat de descomposició. Aquest tipus te una vida útil d’un parell d’anys.

 

Com encoixinar

Dues bones regles d’or són l’aplicació 10 cm d’encoixinat amb regularitat i evitar l’acumulació excessiva, per evitar potencials problemes de deficiència de nutrients, mitjançant l’eliminació de les velles capes d’abonament no descompost abans d’afegir noves capes.

 

Encoixinant les plantes

Per a qualsevol tipus de planta, no és recomanable una aplicació superior a 6 cm. Una altura excesiva d’encoixinat podria reduir la circulació de l’aire al sól, i retardarà el creixement vegetal. A més, procurar no encoixinat al voltant de la tija principal de la planta. La humitat i els insectes podrien danyar la planta que està tractant d’ajudar.

 

Els arbres, arbusts i enfiladisses

Fins i tot al voltant de les plantes grans, no fer un ús excesiu d’encoixinat  al voltant de les bases. La majoria podria no asumir la descomposició excessiva d’encoixinat.